2019-10-04 Opluistering opening Expositie WADT

Opening Expositie WADT
In de Pop Up Galerie Kapelaanspad 38 te Venray wordt van vrijdag 4 oktober tot en met zaterdag 16 november een expositie gehouden onder de naam WADT.
De naam WAD staat voor het Waddenproject van Kees Moerkerk (tevens een van de Rake Kwasten). Hij exposeeert een schilderij van 10 meter lang en daarnaast foto’s, keramiek en gedichten. De Waddenzee is 10 jaar geleden uitgeroepen tot Wereldnatuurerfgoed. Dit jubileum is een mooie gelegenheid om dit “ Venrayse” waddenproject hier onder de aandacht te brengen.

De naam WAT staat voor wat de Rake Kwasten, 4 Venrayse schilders, hier exposeren, voor wat Filo Forte, 4 dames die doorgaans samen optrekken op het gebied van de amateur-kunst, hier laten zien. (Een van de dames is voor deze expositie helaas verhinderd). 
Last but not least ook  7 amateur-kunstenaars van het St.Anna Atelier (niet de Kunstwerkplaats) die een aantal kunstwerken exposeren op uitnodiging van de initiatiefnemer van deze expositie Kees Moerkerk. Een uitstekende gelegenheid om hun werk hier ook onder het Venrayse publiek en anderen te brengen.
De expositie is mede mogelijk gemaakt door de prettige medewerking en samenwerking met Cultura.
De officiële opening was op vrijdag 4 oktober ‘s avonds om 19.00 uur. Die opening werd verricht door Wethouder Anne Thielen van de gemeente Venray en opgeluisterd door het Koor Ars Musica.
(Bij ons optreden bij Schijt aan de Grens maakte Schildersgroep De Rake Kwasten voor ons enkele decorstukken. Dit was onze tegenprestatie). 

Via klikken op deze link kunt u een samenvatting van Zender Peel en Maas zien van deze opening.