2014 Jubilarissen

Tijdens de dagtrip naar Oudenbosch heeft voorzitter Jo van Lieshout de drie jubilarissen van het jaar 2014 gehuldigd.  Hij sprak de jubilarissen als volgt toe:

2014 05 29 AM naar Oudenbosch 104Ger Janssen 

Lid sinds 5 september 1989. Is import uit Blitterswijck. Eerst nog een échte allochtoon,immers uit de gemeente Meerlo-Wanssum, maar sinds vorig jaar een mede-lander omdat ook Blitterswijck in navolging van Ger toetrad tot de gemeente Venray. Ger is via toenmalig dirigent Rop Berben bij Ars Musica gekomen, nadat hij jarenlang prominent zanger en bestuurslid van Errato was geweest. We hebben onlangs mogen meemaken, dat Ger nog steeds grote waardering bij dat koor geniet. Ger is iemand die volledig geïntegreerd is in ons koor. Sterker, hij is jarenlang actief lid van onze reiscommissie geweest. Ger is ook heel loyaal, maar neemt als hij dat nodig vindt, geen blad voor de mond. Hij weet dan zonder omhaal, maar altijd respectvol mee te delen wat naar zijn mening niet helemaal of helemaal niet deugt. Maar deelt als hij dat op zijn plaats vindt, ook complimenten uit. Ger moest de laatste jaren soms ook verstek laten gaan, omdat zijn gezondheid hem parten speelt. Maar als het maar enigszins kan, is Ger er bij. Zo ook vandaag. En dat stellen we zeer op prijs. Zozeer,  dat we hem vandaag een speldje geven voor zijn zilveren lidmaatschap, hem daarmee feliciteren met zijn allen willen huldigen.

 

2014 05 29 AM naar Oudenbosch 106Fien  Verstegen

Fien is lid sedert 7 mei 1974. Fien kennen we als een zeer trouwe alt. Als het maar enigszins mogelijk is, is Fien erbij. Zowel op de repetities, als bij de concerten en uitstapjes. Maar het is niet zo, dat je dat meteen opvalt. Want Fien is ook heel bescheiden en zal zich nooit op de voorgrond plaatsen. Dat neemt niet weg, dat ze heel muzikaal is en ook duidelijke opvattingen daarover heeft. Ook kunnen we op Fien altijd een beroep doen om het koor te dienen. Dat herinner ik me nog heel goed, toen we vorig jaar mee gingen doen aan de Zwarte Markt om onze kas een beetje te spekken. Fien beschikte over een transistorradio die ze jarenlang heel goed  had bewaard. Omdat ze er aan gehecht was, omdat er voor haar heel bijzondere herinneringen aan vast zaten. Toch wilde ze er afstand van doen, als we hem konden verkopen. Anders zou ze hem terugkrijgen, spraken we af, om  te vermijden dat hij bij het milieustation zou eindigen met andere onverkoopbare spulletjes. Heel bijzonder was het, dat ik op de markt een koper kreeg,  die een zeer groot arsenaal transistorradio's bezit, maar juist “het type Fien” zal ik maar even zeggen, nog miste. En dus kwamen we een prijs overeen. Daarmee kwam de  radio op een nauwelijks beter  denkbare plek terecht en steunde Fien ons koor. Nu ben je onze jubilaris. Daarmee wil ik je feliciteren en namens de leden huldigen met het aanreiken van deze jubileumspeld. Zie deze huldeblijk vooral ook als een blijk van waardering voor de manier waarop je deel uitmaakt van ons koor. We hebben je er graag bij. 

 

2014 05 29 AM naar Oudenbosch 105Trees Cadirci

Lid sinds  21 januari 1974. Wie Ars Musica zegt, zegt Trees Cadirci.  Een vrouw die binnen ons  koor een heel belangrijke rol speelt.  Niet alleen  als     alt, maar ook op allerlei andere terreinen. Trees is al heel veel  jaren – langer dan mijn Ars Musicageheugen reikt – beheerder van het bestuursarchief, de bibliotheek en overige attributen die ons koor rijk is. Bij Trees in de kelder staat een aantal grote dozen of kisten goed bewaard; ik heb dat enkele keren zelf mogen waarnemen. Tevens is Trees al jarenlang secretaris van ons koor en in die functie tegelijk een soort manusje-van-alles alsook collectief geheugen en geweten van ons allemaal. Raadpleeg Trees en  je bent helemaal bij de  Ars Musica-les. En niet te vergeten, Trees is tot vorig jaar heel actief geweest in de reiscommissie, net als Ger. Ook daar was ze de steun en toeverlaat van de leden én regelaar van alles wat geregeld moest worden.

En als je zó actief bent, krijg je natuurlijk soms  ook kritiek. Van  al die stuurlui aan de wal. Ogenschijnlijk ging die aan Trees voorbij, maar het kan niet anders dan dat je ook wel eens voor ons onhoorbaar  gebromd hebt. Ik heb het Erdogan maar  niet gevraagd.
Trees, je bent nu jubilaris. Daar feliciteren we je van harte mee en daarmee   willen we je ook graag huldigen met een speld. En die huldeblijk mag je óók beschouwen als een dikke merci voor het vele werk dat je voor het koor deed en doet. En van mijn part mag je het ook zien als een aanmoediging om daarmee nog even door te gaan.